مع ما
يقلقنا جميعاً ونسعى لتجنبة وهو لحوم ومنتجات الخنزير. المصطلحات المختلفة
للخنزير ومشتقاتة للدول الناطقة بالأنجليزية وبالذات أمريكا:
pig, pork, ham, Sausage, peperoni, prosciutto, Ham, Bacon, Canadian Bacon, Pork, Lard, Hog, wort, Bore, Animal Shortening, Sowbelly, and Swine.
ال Meat Sauce غالباً بيكون خنزير فأسأل الأول.
الجيلاتين(أغلبة وليس كلة من الخنزير) ويدخل في صتاعة الحلويات,والمارشميللوا,وبعض كبسولات الأدوية (غالباً الكبسولة تصنع من الجيلاتين إلا إذا كتبوا عليها eccentric coating).
ال Lard هو دهن الخنزير وغالباً يدخل في صناعة الخبز خاصة المكسيكي (تورتيا)، وال Refried والChowder بأنواعة المختلفة، إلا إذا ذكر عكس ذلك صراحةً، أو سألت وقالولك إحنت بنستعمل زبدة.
بالنسبة للكحول نبعد عن أي حاجة فيها المصطلحات دي:
Marsala, Sambucca, Khalua, Wine, Beer, Liquor, Mead, Brandy, and Rum.
من الخرافات التي قرأتها هنا على صفحات المنتدى إن أي زبادي فواكة بة جيلاتين والجيلاتين طبعاً (إلا إذا كان مكتوب علية حلال، أو كوشر وبنعرف الكوشر بالعلامة دي K، بيكون من الخنزير).
الكلام دة زي ماقلت خرافة، مش كل الزبادي اللي بالفواكة بة جيلاتين نقرأ المكونات كويس (ودي قاعدة عامة لما تشتري أي أكل هنا في أمريكا)، لو لقيت فية جيلتين يبقى أبعد عنة لو مافيهوش جيلاتين يبقى مش مشكلة، ونلاحظ إن البكتين غير الجيلاتين، البكتين زي ماخدنا في حصة الزراعة في إعدادي هو سكر النباتات، وهو غالباً المستخدم في المربات وليس الجيلاتين.
عموماً أنا لا أحبذ هذا النوع من الزبادي لمضارة الصحية العديدة، أشتري بدلاً منة الزبادي على الطريقة اليونانية Greek Style Yogurt وهو دة الزبادي بتاعنا.
بالنسبة للبيكون مش كل البيكون خنزير، يعني للناس اللي مابياكلوش خنزير هنا لأسباب دينية زي المسلمين واليهود (ودول فيهم كتير متحولين للأسلام وكانوا بياكلوا الحاجات دي قبل إسلامهم فعلشان مايفتقدوهاش)، أو لتنامي الوعي الصحي اللي بيخلي الناس تبتعد عن الخنزير ومشتقاتة ظهر بيكون وسوسيج وسلامي وبيبروني مصنوعين من التركي اللي هو الديك الرومي، أو من لحم البقر، فلما تشوف بيف بيكون أو تركي بيكون أو بيف سوسيج أو تيركي سوسيج دول ممكن تاكلهم بس إقرأ المكونات الأول وأتأكد إنها مافيهاش أي حاجة من الخنزير لأن ساعات مايبقاش فيها اللحمة نفسها لكن يكون فيها مكونات تانية لزوم الطعم، يعني لو لقيت حاجة زي دي وضمن مكوناتها مكسبات طعم طبيعية إبعد عنها لأنها إحتمال كبير جداً يكون فيها مشتقات خنزير ولو لقيت عليها مكسبات طعم صناعية فهي (للأسف علشان أضرار الحاجات الصناعية) يمكن أكلها.
برضة السجق اللي بيبقى محطوط في أمعاء أقرا المكونات للأخر وإتاكد إن الأمعاء اللي محطوط فيها مش خنزير لأن ممكن كل حاجة تكون مش خنزير بس الأمعاء اللي متعبي فيها السجق خنزير Natural Pork Casing.
لو اللي متعبي فية كولاجين دة أمان، لو skinless يبقى مية مية لو sheep casing ميت فل وأربعتاشر.
الخضار تقريباً كلة معظمة موجود في أي حتة في العالم وإن مالقتهوش في المحلات العادية هتلاقية في المحلات العربية‘ يعني مثلاً القلقاس والملوخية والبامية الصغيرة بتاعتنا باجيبهم هنا مجمدين من المحلات العربي ومابيفرقوش كتير عن الطازة‘ ساعات بالاقي القلقاس طازة في السزبرماركتات العادية بس دي حالات نادرة أوي وساعات بالاقية في المحلات الأسيوية (أنا محظوظ لأني عايش في كاليفورنيا الجو والتنوع العرقي بيخلوا من السهولة بمكان إنك تلاقي حاجات كتيرة وتلاقيها رخيصة مش ختلاقيها في الولايات التانية أو هتلاقيها غالية نار)‘ القلقاس أسمة بالانجليزي Kolkasia أو Taro Roots‘ الملوخية إسمها Molokhia أو Jewish Mellow‘ البامية إسمها Okraن برضة هنا في كاليفورنيا بالأقي الخيار بتاعنا بسهولة وبرخص التراب مش الخيار العجالي بتاعهم اللي عامل زي الحلاليف وإحنا في مصر بنسمية خيار الصوب أو خيار يوسف والي‘ وأسامية هنا Baja Cucumber‘ أو Persian Cucumber‘ أو Baby Cucumber‘ أو Mediterranean/Middle Eastern Cucumber البديل اللي الناس اللي عايشين في الولايات الباردة ممكن يستعملوة هو حاجة خليط مابين القثاء بتاعتنا والخيار بتاعنا وبيسموها English Cucumber ‘ الحاجة الأخرى اللي مش هتلاقيها في كل أمريكا وهتلاقيها فقط في الولايات الحارة هو الليمون‘ وأساساً في خلط مابين مفعهومهم لليمون ومفهومنا لليمون أللي إحنا أساساً بنسمية ليمون هم بيسموة Lime والليمون البنزهير الصغنطط بتاعنا دة أسمة Key Lime ودة مستحيل تلاقية في معظم ولايات أمريكا أو أوروبا ولو لاقيتة تلاقية بالشئ الفلاني‘ خنا في كاليفورنيا أنا بألاقية في كل حتة والكيلو بدولار.
اللي هم بقى بيقولوا علية ليمون في أمريكا وكل البلاد الناطقة بالأنجليزية‘ إللي هو إحنا بنقول علية ليمون أضاليا أو ليمون حلو اللي هو بيبقى أصفر وكبير وعامل زي البرتقان أو اليوسفي.
بالنسبة لأسامي البهارات‘ فالبهارات الأساسية هي:
الملح Salt
لفلفل Pepper
البهارات 7 Spices or 5 spices
الكمون Cumin
القرفة Cinnamon
في بعض الأكل بيبقى مكتوب علية حلال، بس دة مش بيبقى متوفر في كل مكان غالباً في المحلات العربية أو محلات المسلمين بس.
معرفة الأكل حرام أو حلال بتعتمد أولاً: على خبرتك، ثانياً على معلوماتك وبالذات الخاصة بالمصطلحات الخاصة بالخنزير ومشتقاتة وكذلك الكحول، وأيضاً قراءة المكونات، وإذا كان لديك شك يمكنك دائماً الأتصال بالشركة المصنعة وهو هيردوا عليك بكل أمانة، أو التحدث مع صاحب المطعم إذا كنت في مطعم، أو الأتصال بالشركة المالكة لسلسلة المطاعم، بالأضافة إلى إن في مواقع إسلامية متخصصة في متابعة الحاجات دي ومن ضمنها ذبيحة دوت كوم.
pig, pork, ham, Sausage, peperoni, prosciutto, Ham, Bacon, Canadian Bacon, Pork, Lard, Hog, wort, Bore, Animal Shortening, Sowbelly, and Swine.
ال Meat Sauce غالباً بيكون خنزير فأسأل الأول.
الجيلاتين(أغلبة وليس كلة من الخنزير) ويدخل في صتاعة الحلويات,والمارشميللوا,وبعض كبسولات الأدوية (غالباً الكبسولة تصنع من الجيلاتين إلا إذا كتبوا عليها eccentric coating).
ال Lard هو دهن الخنزير وغالباً يدخل في صناعة الخبز خاصة المكسيكي (تورتيا)، وال Refried والChowder بأنواعة المختلفة، إلا إذا ذكر عكس ذلك صراحةً، أو سألت وقالولك إحنت بنستعمل زبدة.
بالنسبة للكحول نبعد عن أي حاجة فيها المصطلحات دي:
Marsala, Sambucca, Khalua, Wine, Beer, Liquor, Mead, Brandy, and Rum.
من الخرافات التي قرأتها هنا على صفحات المنتدى إن أي زبادي فواكة بة جيلاتين والجيلاتين طبعاً (إلا إذا كان مكتوب علية حلال، أو كوشر وبنعرف الكوشر بالعلامة دي K، بيكون من الخنزير).
الكلام دة زي ماقلت خرافة، مش كل الزبادي اللي بالفواكة بة جيلاتين نقرأ المكونات كويس (ودي قاعدة عامة لما تشتري أي أكل هنا في أمريكا)، لو لقيت فية جيلتين يبقى أبعد عنة لو مافيهوش جيلاتين يبقى مش مشكلة، ونلاحظ إن البكتين غير الجيلاتين، البكتين زي ماخدنا في حصة الزراعة في إعدادي هو سكر النباتات، وهو غالباً المستخدم في المربات وليس الجيلاتين.
عموماً أنا لا أحبذ هذا النوع من الزبادي لمضارة الصحية العديدة، أشتري بدلاً منة الزبادي على الطريقة اليونانية Greek Style Yogurt وهو دة الزبادي بتاعنا.
بالنسبة للبيكون مش كل البيكون خنزير، يعني للناس اللي مابياكلوش خنزير هنا لأسباب دينية زي المسلمين واليهود (ودول فيهم كتير متحولين للأسلام وكانوا بياكلوا الحاجات دي قبل إسلامهم فعلشان مايفتقدوهاش)، أو لتنامي الوعي الصحي اللي بيخلي الناس تبتعد عن الخنزير ومشتقاتة ظهر بيكون وسوسيج وسلامي وبيبروني مصنوعين من التركي اللي هو الديك الرومي، أو من لحم البقر، فلما تشوف بيف بيكون أو تركي بيكون أو بيف سوسيج أو تيركي سوسيج دول ممكن تاكلهم بس إقرأ المكونات الأول وأتأكد إنها مافيهاش أي حاجة من الخنزير لأن ساعات مايبقاش فيها اللحمة نفسها لكن يكون فيها مكونات تانية لزوم الطعم، يعني لو لقيت حاجة زي دي وضمن مكوناتها مكسبات طعم طبيعية إبعد عنها لأنها إحتمال كبير جداً يكون فيها مشتقات خنزير ولو لقيت عليها مكسبات طعم صناعية فهي (للأسف علشان أضرار الحاجات الصناعية) يمكن أكلها.
برضة السجق اللي بيبقى محطوط في أمعاء أقرا المكونات للأخر وإتاكد إن الأمعاء اللي محطوط فيها مش خنزير لأن ممكن كل حاجة تكون مش خنزير بس الأمعاء اللي متعبي فيها السجق خنزير Natural Pork Casing.
لو اللي متعبي فية كولاجين دة أمان، لو skinless يبقى مية مية لو sheep casing ميت فل وأربعتاشر.
الخضار تقريباً كلة معظمة موجود في أي حتة في العالم وإن مالقتهوش في المحلات العادية هتلاقية في المحلات العربية‘ يعني مثلاً القلقاس والملوخية والبامية الصغيرة بتاعتنا باجيبهم هنا مجمدين من المحلات العربي ومابيفرقوش كتير عن الطازة‘ ساعات بالاقي القلقاس طازة في السزبرماركتات العادية بس دي حالات نادرة أوي وساعات بالاقية في المحلات الأسيوية (أنا محظوظ لأني عايش في كاليفورنيا الجو والتنوع العرقي بيخلوا من السهولة بمكان إنك تلاقي حاجات كتيرة وتلاقيها رخيصة مش ختلاقيها في الولايات التانية أو هتلاقيها غالية نار)‘ القلقاس أسمة بالانجليزي Kolkasia أو Taro Roots‘ الملوخية إسمها Molokhia أو Jewish Mellow‘ البامية إسمها Okraن برضة هنا في كاليفورنيا بالأقي الخيار بتاعنا بسهولة وبرخص التراب مش الخيار العجالي بتاعهم اللي عامل زي الحلاليف وإحنا في مصر بنسمية خيار الصوب أو خيار يوسف والي‘ وأسامية هنا Baja Cucumber‘ أو Persian Cucumber‘ أو Baby Cucumber‘ أو Mediterranean/Middle Eastern Cucumber البديل اللي الناس اللي عايشين في الولايات الباردة ممكن يستعملوة هو حاجة خليط مابين القثاء بتاعتنا والخيار بتاعنا وبيسموها English Cucumber ‘ الحاجة الأخرى اللي مش هتلاقيها في كل أمريكا وهتلاقيها فقط في الولايات الحارة هو الليمون‘ وأساساً في خلط مابين مفعهومهم لليمون ومفهومنا لليمون أللي إحنا أساساً بنسمية ليمون هم بيسموة Lime والليمون البنزهير الصغنطط بتاعنا دة أسمة Key Lime ودة مستحيل تلاقية في معظم ولايات أمريكا أو أوروبا ولو لاقيتة تلاقية بالشئ الفلاني‘ خنا في كاليفورنيا أنا بألاقية في كل حتة والكيلو بدولار.
اللي هم بقى بيقولوا علية ليمون في أمريكا وكل البلاد الناطقة بالأنجليزية‘ إللي هو إحنا بنقول علية ليمون أضاليا أو ليمون حلو اللي هو بيبقى أصفر وكبير وعامل زي البرتقان أو اليوسفي.
بالنسبة لأسامي البهارات‘ فالبهارات الأساسية هي:
الملح Salt
لفلفل Pepper
البهارات 7 Spices or 5 spices
الكمون Cumin
القرفة Cinnamon
في بعض الأكل بيبقى مكتوب علية حلال، بس دة مش بيبقى متوفر في كل مكان غالباً في المحلات العربية أو محلات المسلمين بس.
معرفة الأكل حرام أو حلال بتعتمد أولاً: على خبرتك، ثانياً على معلوماتك وبالذات الخاصة بالمصطلحات الخاصة بالخنزير ومشتقاتة وكذلك الكحول، وأيضاً قراءة المكونات، وإذا كان لديك شك يمكنك دائماً الأتصال بالشركة المصنعة وهو هيردوا عليك بكل أمانة، أو التحدث مع صاحب المطعم إذا كنت في مطعم، أو الأتصال بالشركة المالكة لسلسلة المطاعم، بالأضافة إلى إن في مواقع إسلامية متخصصة في متابعة الحاجات دي ومن ضمنها ذبيحة دوت كوم.